Innoveert uw bedrijf? Zo ja, maak dan gebruik van de Innovatiebox. Deze regeling is niet alleen bedoeld voor bedrijven die een kostbare octrooien hebben aangevraagd, maar ook voor een bedrijf dat voortdurend bezig is met het verbeteren en vernieuwen van de producten en dus met innovatie. De Innovatiebox kan daarom voor iedere ontwikkeling van techniek in producten, productieprocessen en programmatuur leiden tot een aantrekkelijk belastingvoordeel.

De daarop betrekking hebbende winst kan dan tegen een gunstig tarief worden belast, namelijk slechts 5% vennootschapsbelasting in plaats van 25,5%.

Als u toch al aan innovatie doet, dan is dit een mooi extraatje van de overheid. Het enige wat u moet doen, is het maken van een aparte berekening voor de vennootschapsbelastingaangifte, hetgeen u het beste vooraf met de Belastingdienst kunt afspreken.  U hoeft dan niet jaarlijks achteraf met de Belastingdienst in discussie te gaan. De Innovatiebox kan ook met terugwerkende kracht in al afgelopen jaren worden toegepast, mits de definitieve aanslagen vennootschapsbelasting over die jaren nog niet vastgesteld zijn. Door de Innovatiebox alsnog in de aangifte te verwerken, kan een aanzienlijk liquiditeitsvoordeel worden behaald.

Meer weten: neem contact op met Annelies ten Hove, ath@tenhoveadvocatuur.com

 

Bel
Route