Het bedrijf New York Pizza heeft op 4 oktober 2013 een kort geding bij de rechtbank Den Haag grotendeels gewonnen over het gebruik van zijn franchise-formule. Hierdoor moet een New York Pizza-zaak in Zoetermeer zijn deuren sluiten.

De vestiging raakt het contract met New York Pizza kwijt, omdat haar prestaties ondermaats waren en zijn. Zo stelt zij New York Pizza in een kwaad daglicht en weigert zij constructief mee te werken door zich grof en agressief te gedragen ten opzichte van medewerkers van New York Pizza. Ook klanten worden structureel onbehoorlijk en onvriendelijk behandeld. Verder worden bestellingen te laat bezorgd en neemt de leiding van de vestiging niet deel aan meetings en opleidingen. De afgelopen jaren werd de samenwerking tussen New York Pizza en de Zoetermeerse vestiging daardoor steeds moeizamer.

De rechtbank stelt vast dat de grootste frustratie van de mannen achter de vestiging kennelijk is dat er een tweede vestiging van de pizzaketen in Zoetermeer is geopend, die ook nog eens aan een ander is gegund. Dat is echter geen goede reden voor hun handelen. De mannen wordt verder nog verboden om de tweede vestiging in Zoetermeer in een kwaad daglicht te stellen, waaraan zij zich onlangs wel schuldig hebben gemaakt.

 

Bel
Route